viziune

strategie

construim

Evaluare și motivare

Valoarea unei organizatii este data de valoarea oamenilor care lucreaza in cadrul acesteia. De aceea, multi dintre noi ar trebui sa punem accent in primul rand pe nivelul de satisfactie a personalului pe care il avem si sa depistam din timp eventualele zone ce trebuie imbunatatite.

Evaluarea salariatilor este o necesitate și nu o opţiune. Aplicand periodic chestionare de evaluare, putem intelege daca actuala politica de resurse umane si grila de beneficii sunt benefice si suficiente pentru a asigura un mediu placut de lucru, care sa sustina performanta si sa inlature monotonia si uzura fizica si psihica a colegilor.

Prioritare intr-o dinamica a vietii profesionale sunt adaptabilitatea, motivarea si retentia.

Cum puteti insa recunoaste daca personalul din cadrul Companiei este multumit si care sunt cele mai bune mijloace de recompensare pentru a obtine cele trei coordonate mai sus enumerate?

Va bazati inca pe mijloace de motivare financiare si excludeti sau nu cunoasteti alte tipuri de stimulare a colegilor?

Considerati ca evaluarea personalului este doar cea bazata pe criterii de evaluare, normare, indicatori si standarde de performanta?

Nimic mai gresit!

Evaluarea si motivarea salariatilor este poate unul dintre cele mai dinamice, frumoase si provocatoare domenii din sfera resurselor umane, atat timp cat furnizorul are cunostinte temeinice si apeleaza la instrumentele potrivite.

Pornind de la clasicele chestionare, pana la discutiile cu grupuri restranse si departamente sau organizarea de sesiuni de well-being, toate au ca rezultat cresterea increderii si implicarii colectivului in activitatea profesionala.

Zicala – “Un angajat fericit inseamna o Companie pe profit” – se potriveste de minune.

 

Este important sa aflam impreuna care sunt:
  • Stimulii la care fiecare salariat raspunde
  • Ce ii place la locul actual de munca
  • Cu ce aport vine din punct de vedere profesional si personal in organizatie
  • Ce trasaturi de caracter are si cum pot fi ele valorificate
  • Ce ii poate cauza o stare de insatisfactie si nesiguranta

Sunt doar cateva dintre informatiile pe care ti le putem livra via e-mail in mai putin de o ora, daca salariatul sau colegii de departament aloca 15 minute pentru o interactiune cu noi.

Apoi putem croseta pe baza raspunsurilor si masurile pe care ai putea sa le aplici: de la imaginea de ansamblu a starii generale din colectivul pe care il coordonezi, pana la beneficii, regimul fiscal al acestora, nevoia reala de a le implementa si estimarea rezultatelor pe termen mediu si lung.

Evaluarea si motivarea salariatilor este ca o operatie pe cord deschis; si doar un altfel de hr o poate face, cu grija, inspirand oameni si dezvoltand companii!

HR SUPORT

Inspirăm Oameni.
Dezvoltăm Companii.
Suntem un altfel de HR!

Utilizând site-ul nostru, ești de acord cu politica noastră privitoare la cookies.