viziune

strategie

construim

Asistență și mediere
conflicte muncă prin
expert în legislația muncii

Unul dintre aspectele cele mai importante în relațiile contractuale ține de modul în care ambele părți înțeleg să își respecte obligațiile și drepturile pe care le au.

Nu de puține ori însă, există divergențe de interpretare a prevederilor legale, unele provenite din necunoașterea în toată complexitatea lor a drepturilor și obligațiilor, altele din abuzuri pe care oricare parte semnatară a unui contract individual de muncă le poate face asupra celeilalte.

 

Expertul În Legislația Muncii poate fi un jucător activ în medierea conflictelor de muncă, fiind o entitate distinctă de cele două părți contractuale, dar care acționează în interesul înțelegerii prevederilor legale, a consilierii și rezolvării pe cale amiabilă a conflictelor individuale de muncă.

Modul de intervenție al Expertului În Legislația Muncii este denumit de literatura de specialitate Procedura de Conciliere.

Ce înțelegem prin Procedura de Conciliere pe care unul dintre colegii noștri, Expert în Legislația Muncii o poate aplica:

✓ Primirea solicitării de deschidere a Procedurii de Conciliere

✓ Identificarea conflictului individual de muncă;

✓ Implicarea proactivă în stingerea conflictului de muncă;

✓ Medierea (concilierea) în condiții de neutralitate, imparțialitate, confidențialitate a conflictului;

✓ Redactarea Procesului-Verbal de conciliere și după caz a acordului în cazul în care concilierea se finalizează cu înțelegerea amiabilă.

 

Alături de serviciul de conciliere a conflictelor de muncă, Experții în Legislația Muncii vă pot asista și în demersurile premergătoare angajării, pe parcursul desfășurării raporturilor contractuale și chiar și la finalizarea unei colaborări.

 

Cine poate apela la serviciile Experților în Legislația Muncii din cadrul H.R. Suport?

Răspunsul este cât se poate de simplu: atât angajatorii cât și angajații. Este mai simplu și mai puțin costisitor să soliciți o procedură de conciliere decât să te adresezi direct instanțelor de judecată.

Rezumând, serviciile Experților în Legislația Muncii le putem oferi atât persoanelor juridice cât și fizice, pentru că avem deopotrivă grijă să inspirăm oameni, să dezvoltăm companii, prin punerea la dispoziție a unui altfel de hr, flexibil, adaptabil, profesionist.

HR SUPORT

Inspirăm Oameni.
Dezvoltăm Companii.
Suntem un altfel de HR!

Utilizând site-ul nostru, ești de acord cu politica noastră privitoare la cookies.